GEEN VERZENDKOSTEN !!
De Unieke Combinatie 100% PURE ARGAN X CBD
Full Spectrum CBD 5% - 10%
Binnen 1-2 dagen in huis
Argan Olie

Argan Olie

Argan olie is een bijzondere, plantaardige olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de zeldzame Argania spinosa, ook wel 'de boom der schoonheid' genoemd. Tot 15 jaar geleden wist bijna niemand buiten Marokko van het bestaan van arganolie, terwijl Berbervrouwen het 'Marokkaanse goud' al vele eeuwen voor hun schoonheid gebruiken.

De vruchten van de arganboom zijn groen en te vergelijken met olijven. Het verschil met de olijf is dat de arganvruchten groter en ronder zijn. Zodra de vrucht rijp is wordt ze geel. Ongeveer een kwart van deze vrucht bestaat uit vruchtvlees, dat overigens niet eetbaar is voor de mens. De vrucht bevat een harde noot. De pitten waaruit de olie wordt gewonnen bevinden zich weer binnen in deze noot. De argannoot bevat maximaal drie amandelvormige pitten. Om deze noten te breken is veel kracht vereist. Om de olie uit de argan pitten te persen wordt een stenen handmolen gebruikt. Na het malen wordt de substantie vermengd met water en gekneed. Door het kneden scheidt de olie zich van de pulp en door het uitknijpen van dit deegachtig goedje wordt de pure Argan olie overgehouden.

Tegenwoordig wordt Arganolie steeds vaker mechanisch geperst, omdat dit proces sneller verloopt en de houdbaarheid van Arganolie verbetert. Belangrijk is dat bij het mechanisch persen geen oplosmiddel of hitte gebruikt wordt.

Bij de Arganolie van the Argan Farmer gebeurt dit laatste zeker niet. Het wordt koud geperst waardoor er zo min mogelijk voedingsstoffen verloren gaan. Dat betekent wel dat er meer arganpitten nodig zijn om dezelfde hoeveelheid Arganolie te verkrijgen, dit verklaart mede de hogere prijs van Argan olie van the Argan Farmer.